Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
NOTICIES
El procés participatiu del pressupost municipal recull 275 propostes

Tècnics municipals avaluaran ara la seva viabilitat i a partir del maig grups de ciutadans debatran i escolliran els millors projectes que es portaran a la consulta final

Pressupost Participatiu

La setmana passada es va tancar el període de recollida de propostes del procés participatiu del Pressupost Municipal, que ha finalitzat amb un total de 275, una vegada s'han comptabilitzat totes les iniciatives i projectes que els veïns i veïnes, entitats, consells sectorials i de participació han fet arribar durant aquest inici de 2017 via online i amb les butlletes recollides a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, a la biblioteca i a l'oficina municipal del Cros. Aquesta xifra supera lleugerament les que es van recollir l'any passat, que ja es va situar per sobre de les 250 propostes.

Quines propostes s'han repetit més?

Els projectes més repetits són, entre d'altres, dotar d'un espai adequat a l'entitat Calabrot d'Argent o la instal.lació d'espais per a l'exercici físic per a joves i de salut per a gent gran. Algunes de les propostes finalistes en el procés del 2016 tornen a aparèixer amb força en aquesta edició del 2017, com és el cas de l'adequació de parcs infantils, la Font Picant, la millora de la riera com a espai de passeig i lúdic o un programa de cursos formatius.

La millora de l'espai públic, l'arranjament de carrers i les inversions en equipaments municipals, com la zona esportiva, són també altres peticions molt sol·licitades per la ciutadania.

Destaquen iniciatives de caire social, com dotar de càmeres frigorífiques a les entitats solidàries que fan recollida d'aliments, impulsar un programa d'ajuts per a millorar l'eficiència en llars amb pobresa energètica, així com projectes per fomentar la sostenibilitat mediambiental.

Durant les properes setmanes, tècnics municipals avaluaran la viabilitat tècnica, legal i econòmica de totes aquestes propostes per tal d'elaborar el llistat de projectes vàlids i que es debatrà en els grups de treball. També es farà el retorn a totes aquelles persones que han presentat la seva iniciativa justificant la inclusió o no de la seva proposta en la següent fase d'aquest procés participatiu.

Vols participar als grups de debat ciutadà?

Si vols formar part dels grups de debat ciutadà que durant el maig i juny avaluaran i seleccionaran les deu millors propostes que es sotmetran a l'estiu a la consulta ciutadana, pots adreçar-te abans del 7 d'abril a la Regidoria de Participació Ciutadana trucant al 93 797 49 00, per correu electrònic a participacio@argentona.cat, facilitant el nom i cognoms, telèfon i/o e-mail de contacte i disponibilitat horària per assistir a les reunions.

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
Publicat el 16.03.2017
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter