Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
NOTICIES
Prohibiciķ de fer foc al bosc

Aquest dimecres 15 de marį comenįa la prohibiciķ d’encendre foc en terrenys forestals, que es mantindrā fins al 15 d’octubre, amb l’objectiu de prevenir els incendis forestals.

foc

Aquesta prohibiciķ estā recollida en el Decret 64/1995, que regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espčcies arbōries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges prōxims a zones forestals, sense una autoritzaciķ expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les ārees recreatives i d’acampada i en parcelˇles de les urbanitzacions, es podrā fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llenįar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llanįar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicaciķ que travessin terrenys forestals.

Permisos per fer cremes controlades

Les  solˇlicituds de les autoritzacions en zona forestal i la franja de 500 metres que l’envolta en el període comprčs entre el 15 de marį  i el 15 d’octubre, cal presentar-les a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaciķ i Medi Natural. Durant el període comprčs entre el 16 d’octubre i el 14 de marį les persones que tinguin previst fer foc les zones citades no necessiten d'una autoritzaciķ administrativa perō sí que ho han de comunicar prčviament.

La normativa també preveu, només per a l’eliminaciķ de restes vegetals i restes de poda procedents de treballs agrícoles (brancatge d’olivera i ametllers, vinya i restes vegetals procedents dels horts... ), la possibilitat de presentar les solˇlicituds als ajuntaments. D’aquesta manera, els pagesos només han de fer un únic trāmit al seu ajuntament i s’estalvien desplaįaments posteriors a la capital de la comarca.

Publicat el 15.03.2017
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter