Ajuntament d'Argentona / Serveis / Participació ciutadana / Pressupost Participatiu 2016
Pressupost Participatiu 2016
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

Pressupost Participatiu 2016

A principis de 2016 l'Ajuntament d'Argentona va posar en marxa un projecte ambiciós i innovador en l’àmbit de la participació ciutadana: un pressupost participatiu amb el qual els ciutadans i ciutadanes van poder decidir el destí de 500 mil euros de la partida d'inversions del pressupost municipal per a l'any 2017. 

S'endega, doncs, un procés que permet millorar la comunicació de l'Ajuntament i els ciutadans i que promou la implicació en l'interès general i la confiança en l'Administració Pública.

PROCÉS

La primera fase del procés va consistir en una recollida de propostes d'entitats i espais de participació, que, a més, va servir per a fer una diagnosi inicial de les possibles necessitats del poble. En segon terme, es va fer una recollida de propostes i iniciatives de la ciutadania molt oberta i mitjançant diversos canals. L'Ajuntament va rebre al voltant de 250 propostes de la ciutadania, entitats i grups d'interès. 

Aquest és un recull de les propostes ACCEPTADES i DESCARTADES

Seguidament, i després d'una primera valoració tècnica, es van portar aquestes propostes a unes sessions de debat ciutadanes, on persones voluntàries majors de 16 anys empadronades o amb algun tipus de vincle amb Argentona (s'ha comptat amb gairebé 50 persones) van tractar de concretar les propostes amb la col•laboració dels tècnics de l'Ajuntament, que havien de veure si les propostes complien amb els criteris marc amb l'objectiu de re-configurar les propostes per fer-les més viables. Cada grup va escollir tres propostes per portar-les i defensar-les a la taula final. Ppt participatiu imatge consulta

Representants de cadascun dels grups van participar a la taula de debat final on es van acordar quines serien les propostes que s'adequaven més a les necessitats i interessos d'Argentona i que s'avaluarien en una votació popular.

PROPOSTES

Aquestes són les PROPOSTES FINALISTES escollides per la taula de debat final i que es van sotmetre a consulta ciutadana.

A principis d'octubre es va celebrar aquesta consulta per dues vies: el sistema tradicional d'urna i com a principal novetat la votació electrònica mitjançant el DNI i el número de telèfon mòbil. Podien participar tots els empadronats a Argentona majors de 16 anys i aquells que haguessin participat a les taules de debat.La consulta va registrar una participació de 852 persones. La xifra és positiva i s'ha de destacar la incidència del sistema electrònic de votació en el resultat final, donat que va ser la opció preferida de la majoria de ciutadans i ciutadanes que van voler participar-hi. 

CONSULTA CIUTADANA

Aquest són els RESULTATS de la consulta popular d'Argentona.

La memòria del procés es pot consultar al següent enllaç

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800