Notícies
Publicat el 19.07.2016
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La Festa Major envairà de nou el carrer amb propostes refrescants, de qualitat i per a tots els públics

L'acte, que s'ha dut a terme a la piscina, ha tingut un caràcter festiu i informal i ha comptat amb representants polítics i tècnics de l'Ajuntament, a més de voluntaris i entitats de la vila

Festa Major 2016

Aquest dimarts al migdia s'ha donat a conèixer la imatge i la programació de la Festa Major d'Argentona, que se celebrarà del 3 al 6 d'agost tot i que ja el 30 de juliol oferirà els primers aperitius d'un ampli i variat ventall d'actes i propostes per a tots els públics i que té, de nou, la pretensió d'omplir d'activitat i festa molts dels carrers i places de la vila.

L'acte ha comptat amb la presència del regidor de Festes, Arnau Aymerich; el regidor de Cultura, Àngel Puig, a més del tècnic de Cultura i Festes, Joan Chaves, i la coordinadora del grup de voluntaris, Montse Terricabras. També han acompanyat la presentació representants de diverses entitats que participen en la Festa Major.

Nit de Tapapous

Arnau Aymerich ha iniciat l'acte repassant l'episodi de la Nit de Tapapous, fet històric d'Argentona que serveix de fil argumental d'aquesta edició de la Festa Major, amb la voluntat de donar-li continuïtat per reforçar la cultura popular i festiva d'Argentona. Precisament la imatge d'enguany de la Festa Major té un pou com a element central, a més de l'aigua i els colors negre i taronja. El regidor de Festes ha destacat l'elecció de Pepi Vila, recentment homenatjada com a filla predilecta d'Argentona, per fer el pregó de festa Major, així com un espectacular piromusical o l'impuls a la fira d'artesania amb una Fira de Cervesa Artesana que li doni un valor afegit.

En la seva intervenció també ha volgut remarcar les millores logístiques en el festival Garrinada, amb espais i accessos més amplis, un reforç en la seguretat i en la comoditat dels assistents, amb serveis com food trucks al mateix recinte, entre d'altres. Ha incidit en la voluntat de impulsar diverses campanyes preventives i informatives al voltant del consum responsable, la sexualitat, a més de vetllar per unes festes lliures de sexisme. També ha recordat que es reforçarà el servei d'autobús durant els dies de festa Major i que del 4 al 6 d'agost hi haurà transport públic fins a Mataró cada mitja hora amb un tiquet reduït d'un euro.

Festa del Càntir

El 4 d'agost se celebrarà l'edició 66 de la Festa del Càntir, que es presentarà amb alguna novetat com la versió infantil del concurs d'aixecada de càntirs, l’Aixecadeta, i el trasllat d'aquest activitat i el concurs sénior a la plaça de Vendre, en lloc de la plaça Nova. Àngel Puig, regidor de Cultura i president del Patronat del Museu del Càntir, ha recordat que enguany ja es va avançar la venda del càntir de l'any durant la fira de Ceràmica però que el dia de Sant Domingo es farà el tradicional acte de benedicció dels atuells i que la parada per adquirir-lo s'instal•larà al carrer Gran, davant la biblioteca. La celebració del Vot de poble de l'alcalde a la font de Sant Domingo, fora de l'església, serà el canvi més significatiu d'una diada que mantindrà el format en el gruix dels seus actes més tradicionals.

Festa al carrer

Joan Chaves, tècnic de Cultura i Festes de l'Ajuntament, ha recalcat la voluntat de traslladar la festa al carrer, una aposta que ja es va accentuar l'any passat amb la separació de la Fira de Ceràmica. Tan sols ha volgut apuntar algunes de les propostes dins d'una programació molt variada i de qualitat, com el concert de la Soul Machine, la presentació del nou disc de Pep Lladó o l'espectacle Manneken's Piss, premiat a la fira de teatre de titelles de Lleida. Per la seva banda, Montse Terricabras ha posat en valor la tasca dels voluntaris, que permeten que la Festa Major pugui ser més ambiciosa i ha recordat que fins al 22 de juliol tots aquells que vulguin viure la festa des de dins poden fer la seva inscripció com a voluntari.

Podeu consultar la programació de la Festa Major d'Argentona i la Festa del Càntir 2016 al següent enllaç

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800