Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 12.05.2016
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Argentona aprova una nova ordenanįa per restringir els clubs cannābics al municipi

Els grups municipals la van votar unānimement en el ple de maig

cannabis_faldogran

Instalˇlar un club cannābic a Argentona serā molt difícil a partir d'ara. El Ple Municipal va aprovar dilluns, per urgčncia i amb la unanimitat de tots els grups, una nova ordenanįa reguladora que limita aquest tipus d'activitat. La iniciativa respon al malestar veīnal que ha suscitat la implantaciķ d'un local d'aquest tipus al carrer General Llauder. Les queixes ciutadanes i la proximitat d'aquest club amb la seu de l'agrupament escolta, han apressat al govern a elˇlaborar la nova ordenanįa.

El text que va presentar Aina Gķmez (CUP), regidora d'Urbanisme i Medi Ambient, contempla que la distāncia mínima entre dos clubs cannābics al terme municipal no pugui ser inferior als 500 metres. També hi haurā d'haver un mínim de 400 metres entre aquests locals i qualsevol equipament educatiu, sanitari o assistencial i un mínim de 150 metres de distāncia amb qualsevol altra activitat recreativa.

Per altra banda, la nova ordenanįa també limita l'aforament d'aquest tipus de locals a 100 persones i prohibeix l'entrada de menors de 18 anys, el consum de begudes alcohōliques. Finalment, prohibeix expressament fer propaganda o difusiķ del consum de cannabis.

Després de presentar l'ordenanįa la regidora Aina Gķmez va recordar que aquesta no té carācter retroactiu i que, per tant, no afecta l'activitat del club que ja hi ha obert. Tot i així, va afegir que quan els seus promotors hagin de renovar la llicčncia si que s'hauran d'atendre a la nova regulaciķ.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800