Ajuntament d'Argentona

SEMPRE - Servei municipal de promoció econòmica

Notícies
L'emprenedoria explicada als més petits

Alumnes de Sant Miquel del Cros i el Bernat de Riudemia creen dues cooperatives a partir d'un projecte educatiu que també implica l'Ajuntament i la Diputació

   

L'emprenedoria també s'apren, aquesta és la filosofia del projecte que, primer les escoles de Sant Miquel del Cros i Bernat de Riudemeia han incorporat a les aules amb el suport del Servei de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Argentona i la Diputació de Barcelona. En aquests dos centres els alumnes de 5è i 6è han fet una introducció al món de l'empresa a partir de l'experiència de crear-ne una. En tots dos casos els nens i nenes han decidit organitzar-se en cooperativa i seguir tots els passos fins arribar a portar els seus propis productes al mercat. 

Aquesta experiència educativa està molt ben valorada pels docents dels dos centres perquè comporta, al mateix temps, ampliació de coneixements i creixement personal. De fet, els alumnes han estat els responsables de prendre totes les decisions i fer tots els tràmits encaminats a crear la seva pròpia empresa.  

alumnescros_cooperativa alumnesriudemeia_cooperativa

Els joves van fer la sol·licitud formal, a través de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, per tal de vendre els seus productes al mercat setmanal.

Les cooperatives sortiran al carrer el 13 de maig

La venda de productes, serà el darrer pas d'un projecte que ha format els alumnes en àmbits com el marketing o la publicitat i els ha portat a visitar el Tecnocampus de Mataró per conèixer de prop altres cooperatives.

Els alumnes de l'escola Sant Miquel del Cros han creat 'Star Cros', mentre que els del Bernat de Riudemeia han optat per 'Petits Creadors'. Totes dues cooperatives han realitzat productes amb material reciclat que vendran el 13 de maig al mercat setmanal d'Argentona. Una part dels beneficis els destinaran a la protectora d'animals d'Argentona i a la Fundació Maresme.

Informació publicada el 2 de maig de 2016

AJUNTAMENT D'ARGENTONA | SERVEI MUNICIPAL DE PROMOCIÓ ECONÓMICA (SEMPRE)
c/ Gran, 59, 2n pis
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00
URL: www.argentona.cat

Amb la col·laboració de: