Notícies
Publicat el 26.04.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La Diputació reconeix la 'condició de carretera' del camí del Cros

Els alcaldes del Maresme hauran de consensuar la inversió per a 3 de les 16 vies que fan funcions de carretera

cami cros_faldogran

La Diputació de Barcelona va donar a conèixer dijous passat als alcaldes i regidors del Maresme el Pla zonal de carreteres per la comarca. El document contempla que 16 camins municipals d'interès territorial estan fent funcions de carretera i, per tant, són susceptibles d'incorporar-se a la xarxa local de carreteres de la Diputació. Entre aquest grup s'hi troba el Camí del Cros d'Argentona, una via que actualment és propietat de la Generalitat però que l'administració catalana no manté. 

El Consell Comarcal serà l'encarregat de gestionar i dinamitzar el debat territorial amb els alcaldes maresmencs perquè, d'entre tots aquests camins, es consensuïn els tres prioritaris en què caldrà invertir per convertir-los en carretera amb una inversió màxima d'uns 3 milions d'euros. A banda del Camí del Cros, entre els setze camins candidats hi ha, entre d'altres, el Camí del Mig al seu pas per Tiana; el camí de Can Blanc entre Cabrils i Òrrius;  la Riera de Teià; el camí de Can Carreres entre Pineda i Calella; dos camins que connecten urbanitzacions a Sant Cebrià de Vallalta o les carreteres de Valldeix i la Cornisa, a Mataró.

També s'ha d'eixamplar la carretera de d'Argentona a Òrrius

Per altra banda, la Diputació ha anunciat també que es realitzaran obres de millora i eixamplament de quatre trams de tres carreteres del Maresme amb una longitud d'11,5 km, que actualment no compleixen amb els requisits bàsics de seguretat pel que fa a la seva amplada. Aquestes carreteres, que en el seu conjunt tenen una intensitat mitjana que supera els 12.000 vehicles/dia, són un tram de 3,5 km de la carretera BV-5031 de Mataró a Arenys de Munt; dos trams de la BV-5106 d'Argentona a Òrrius; i la BV-5128 a Sant Cebrià de Vallalta.

La Diputació de Barcelona ha anunciat també que el proper mes de maig obrirà un nou programa d'ajuts als municipis per a la millora i el manteniment de camins municipals.

El regidor de mobilitat de l'Ajuntament d'Argentona ha valorat la notícia a l'informatiu de Ràdio Argentona: 

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800