Ajuntament d'Argentona

El document s'exposarà divendres a tècnics d'altres municipis com un exemple de bones pràctiques

25N_faldogran

El Consell Comarcal del Maresme ha convidat la tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament d'Argentona i la treballadora social de l'Àrea Bàsica de Salut a presentar el protocol municipal d'atenció a les víctimes de violència de gènere. I és que aquest document ja ha estat assenyalat tant pel Consell Comarcal com per la Diputació de Barcelona com un "exemple de bona pràctica". La regidora de Serveis Socials, Susana López creu que el reconeixement és "un bon mpremi a la feina que s'ha fet i es fa".

El protocol argentoní es basa en posar d'acord tots els agents que intervenen davant d'un cas de violència de gènere. "El que es busca és oferir una resposta homogènia i coordinada per tal d'evitar la victimització secundària", explica López. El treball en comú passa per posar-se d'acord en el tipus d'actuació que cal dur a terme, en saber de quins recursos es disposen i, finalment, en cercar una sortida a la situació.

Els infants també són víctimes

Aquest dimecres, 25 de novembre, es commemora el Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones. Des que ha començat l'any 48 dones han estat assassinades per les seves parelles. Enguany la lluita contra aquesta xacra social posa l'accent en els infants, ja que al costat de la xifra de feminicidis hi trobem la dels 42 nens i nenes que s'han quedat orfes i que, en molts casos, han vist morir la seva mare.

Publicat el 24.11.2015