Notícies
Publicat el 05.10.2015
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Argentona i Aubagne signen el seu agermanament
Aquest dilluns al migdia s'ha celebrat al Saló de Pedra l'acte oficial de signatura del conveni d'agermanament entre Argentona i la ciutat francesa d'Aubagne.

Agermanament Argentona-AubagneAgermanament Argentona-AubagneEudald Calvo i Gerard Gazay, alcaldes dels dos municipis, han signat el conveni marc que fixa les línies principals de treball acompanyats per regidors i representants d'ambdós consistoris. Gazay ha signat també en el llibre d'honor i els dos Ajuntaments s'han intercanviat diversos obsequis a la part final de l'acte.

Ahir diumenge a la tarda es va presentar l'acord a la ciutadania i avui mateix, abans de l'acte d'agermanament, s'ha celebrat un ple extraordinari en què tots els grups municipals – amb l'absència del portaveu del PP per raons professionals – han donat suport a l'acord.

La voluntat dels dos consistoris és crear llaços d'amistat, de col.laboració i intercanvi entre dos municipis units per les seves fires internacionals de ceràmica i que des de fa uns anys treballen per impulsar i promocionar la terrissa i el sector mitjançant associacions i la xarxa de ciutats europees de la ceràmica.

Una de les primeres accions de l'agermanament que es portaran a terme serà la participació d'alguns representants del teixit comercial d'Argentona a unes jornades d'emprenedoria que es celebraran al novembre a la ciutat francesa, i també s'ha començat a treballar en un intercanvi escolar d'alumnes de l'Institut d'Argentona que estudien llengua francesa. L'acord pretén també desenvolupar la col.laboració en d'altres àmbits com el cultural, la promoció turística i comercial o les bones pràctiques en l'administració local, entre d'altres. Per aquesta raó es constituiran a les dues ciutats comissions de treball formades per polítics, tècnics i representants de les associacions locals que treballaran per consolidar l'agermanament i desenvolupar propostes,  i que anualment es reuniran de manera alternativa a Argentona i Aubagne.

Aquest és el primer agermanament tant per Argentona com per Aubagne, una ciutat de la Provença de gairebé 47.000 habitants i molt propera a Marsella.

Durant els darrers mesos s'han produït diverses trobades entre els representants institucionals dels dos municipis que han culminat amb aquest acord.

L'alcalde d'Aubagne, acompanyat per d'altres membres del seu govern i de l'Ajuntament d'Aubagne, han pogut gaudir aquest cap de setmana d'alguns dels espectacles del Festival Senseportes i han presenciat també activitats culturals com un correfoc dels Diables d'Argentona o la cercavila dels Gegants, així com propostes com la Fira Fet a Argentona promoguda per l'associació comercial Argentona es Mou.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800