Notícies
Publicat el 30.07.2015
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Argentona, un dels cinc municipis maresmencs que ingressa els seus impostos a l'Agència Tributària Catalana

També ho fan Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt i Premià de Dalt

ple_gener_faldogran

La decisió la va prendre el Ple Municipal el 2013

Argentona és un dels cinc municipis del Maresme, - al costat d'Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munti Premià de Dalt -, que ingressa els seus impostos a l'Agència Tributària Catalana (ATC). Tal i com explica avui un reportatge de El Punt Avui, l'any passat Argentona va ingressar a l'ATC 568.380 euros en concepte d'IRPF.

De fet, Argentona va ser un dels municipis pioners en el pagament d'impostos via l'ATC. En aquest mateix reportatge, l'alcalde, Eudald Calvo (CUP), té clar que l'Agència és un primer pas per a consolidar estructures d'estat tot i que només és un pas previ: “Al final s'haurà de fer una reforma fiscal profunda en la qual es plantegi quins impostos hi ha d'haver, qui els ha de gestionar i qui els ha de cobrar. En un moment o altre aquest debat s'haurà de posar sobre la taula.”

Tal com va passar a altres ajuntaments, Argentona al principi va patir el retard amb què es feia efectiva la transferència de l'ATC a l'Agència Estatal d'Administració Tributària. Aquest problema, però, ha quedat força solucionat amb el pagament telemàtic que es va posar en marxa fa uns mesos. L'oficina virtual de l'ATC ofereix la possibilitat de presentar i fer el pagament a l'instant dels impostos amb els models 111 (IRPF, retenció als treballadors), 115 (IRPF, retenció de lloguers) i 303 (IVA).

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800