Notícies
Publicat el 29.06.2015
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Tot a punt per la Fira de Ceràmica Argillà Argentona

Presentació Argillà Argentona 2015Aquest dilluns al migdia el Museu del Càntir ha acollit la presentació oficial de la Fira Internacional de Ceràmica, que enguany pren la denominació d’Argillà Argentona. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, acompanyat pel regidor de Cultura i president del Patronat del Museu del Càntir, Àngel Puig, i el director del Museu i de la fira, Oriol Calvo.

Argillà Argentona desembarca aquest cap de setmana, des de divendres 3 al diumenge 5 de juliol, amb una major participació i també de major qualitat. En total seran 85 els expositors que prendran part en aquesta mostra que s'instal.larà a l’àrtèria principal d'Argentona, des de l'Avinguda Puig i Cadafalch, carrer Gran, plaça de Vendre i plaça de l'Església. A més dels paradistes, durant tot el cap de setmana s'oferiran un ventall molt variat de propostes, des d'exposicions, tallers, concursos, concerts i una mostra de cinema, entre d'altres. La fira Argillà Argentona obrirà els tres dies de 10 del matí a 10 del vespre.

Eudald Calvo ha volgut remarcar l'aposta que ha fet aquest any la fira internacional de ceràmica, avançant-la al primer cap de setmana de juliol, desvinculada de la festa del càntir i la festa Major. “És un gran repte, amb els seus riscos i oportunitats. Arrisquem amb la il.lusió que aquest canvi ens surti bé i ens permeti fer créixer la fira”. L'alcalde ha afegit que “el canvi permetrà a Argentona gaudir amb dos esdeveniments importants en dos moments diferents, i esperem que això ho noti la restauració i el comerç local. A més, l'Ajuntament podrà concentrar els seus recursos primer a la fira de ceràmica i després a la Festa Major, quan abans havíem de dividir-los al coincidir en les mateixes dates”.

Oriol Calvo ha subratllat que “en aquesta edició del 2015 comptem amb més i millors ceramistes i podem assegurar que tindrem la millor fira que hagi tingut Argentona als darrers anys”. Les sinergies amb l'associació espanyola de ceramistes i també les col.laboracions a nivell europeu amb d'altres ciutats de la ceràmica ha obert la porta a ceramistes europeus de gran qualitat i amb l'objectiu que s'acostin a la fira nous públics.

Per la seva banda, Àngel Puig ha recordat que “la possibilitat del canvi de dates venia de llarg” i que a través del diàleg i enquestes amb els paradistes es van decidir finalment a introduir el canvi de dates i també la ubicació de la fira. És una decisió atrevida i hem trobat la complicitat de l'Ajuntament”. 

Podeu consultar el detall de les activitats i el programa de la Fira Internacional de Ceràmica d'Argentona al següent enllaç



VÍDEO PRESENTACIÓ

 

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800