Notícies
Publicat el 25.03.2015
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Es liciten les obres de millora de dos enllaços de la C-32 a Argentona i Mataró
L'obra, amb un valor de 10,5 milions d'euros, consistirà en la remodelació de les sortides 99 (enllaç C-60) i 100 (Mataró Oest) per afavorir la connectivitat, la fluïdesa del trànsit i la seguretat viària. Els treballs començaran el juny vinent i s'emmarquen en el pla d'inversions fins al 2016 acordat per la Generalitat i la concessionària Invicat

planol obres C-32Les obres de remodelació de dos enllaços de la C-32 al tram Argentona-Mataró s'han licitat per un import de 10,5 MEUR (sense IVA). Els treballs, que abasten els accessos 99  (enllaç amb la C-60) i 100 (Mataró Oest), permetran millorar la connectivitat en aquest àmbit amb l'autopista, així com la fluïdesa i la seguretat del trànsit. Les obres, que executarà la concessionària Invicat, començaran el juny vinent i finalitzaran el segon semestre de 2016.

Aquesta actuació s'emmarca en el pla d'inversions fins a l'any 2016 acordat entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i la concessionària de la C-32. L'obra a l'enllaç amb la C-60 (carretera d'Argentona a Granollers) permetrà millorar l'accés al centre de Mataró des de l'autopista C-32 i l'actuació a Mataró Oest té com a objectiu descongestionar aquest punt, que dóna accés a l'hospital de Mataró i a un centre comercial.

Millora de l'accés a Mataró Oest

A l'enllaç de Mataró Oest, l'obra permetrà millorar l'accés a l'hospital de Mataró i al centre comercial ”Mataró Park” i afavorir la fluïdesa del trànsit, en especial en hores punta, en els moviments en aquest entorn i amb el tronc de l'autopista. La remodelació abastarà les dues calçades de l'autopista C-32.

A la calçada sentit Blanes es projecta un nou vial distribuïdor, com a bifurcació de la sortida de l'autopista, que passarà a diferent nivell per sota la rotonda de França. Donarà accés primer al viari local de Mataró per mitjà d'una sortida a l'altura de la carretera de Cirera i conduirà el gruix de vehicles que es dirigeixen cap el centre comercial o l'hospital a través del Torrent de les Piques. D'aquesta manera, s'alliberarà la rotonda de França de gran part del trànsit que suporta actualment, separant clarament els vehicles que entren al complex (hospital - centre comercial) dels que en surten.

Així mateix, l'accés a l'autopista en sentit Blanes també quedarà modificat, ja que s'implantarà un nou ramal d'entrada des de  la rotonda de França. L'actual ramal de sortida de l'autopista que ara desemboca en aquesta rotonda quedarà substituït pel vial distribuïdor. Es manté la branca de sortida que connecta directament amb la Via Europa en sentit sud.

A la calçada sentit Barcelona, es desdoblarà el ramal de sortida de l'autopista en sentit Barcelona, per reduir la congestió de vehicles al tronc de l'autopista en hores punta. A més, la rotonda de Gran Bretanya incorporarà un nou ramal d'accés a l'autopista, el qual s'unirà a l'existent, que esdevé un carril directe d'incorporació. Aquesta nova solució segrega els moviments i proporciona un accés més àgil a l'autopista i amb una major seguretat pels usuaris.

La rotonda de Gran Bretanya quedarà alliberada, així, de molts moviments creuats que actualment dificulten el trànsit d'accés i sortida del centre comercial o l'hospital. Així mateix, es reordena el flux de vehicles que baixa per la carretera de Cirera i pretén incorporar-se a la rotonda de Gran Bretanya.

Addicionalment, es millorarà també l'accés per a vianants al centre comercial creant un itinerari segregat del trànsit rodat des de la rotonda de França fins al centre comercial, que discorre pel pont sobre l'autopista entre les rotondes de França i Gran Bretanya i una nova passarel•la per a vianants que comença entre el final del pont i la rotonda de Gran Bretanya i finalitza al vial perimetral del centre comercial, tot creuant per sobre l'actual accés a la calçada sentit Montgat de l'autopista.

Accessibilitat al centre de Mataró

Les obres a l'enllaç 99 de la C-32 tenen com a objectiu millorar l'accés al centre de Mataró des de la calçada sentit Blanes de l'autopista. En la confluència amb la carretera C-60, es preveu l'execució d'una nova rotonda que permeti als vehicles que surten de l'autopista incorporar-se a la C-60 en sentit mar, tot arribant a Mataró a través de la via Sèrgia. D'aquesta manera, es diversifiquen els punts d'accés a la ciutat des de l'autopista, tot millorant-ne les condicions de servei i alhora afavorint la mobilitat interna del nucli urbà de Mataró i de les poblacions properes.

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800