Notícies
Publicat el 26.02.2015
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
"Francesc Burniol va treballar per la dignificació de la pedagogia a l'escola pública del nostre país"

Entrevista amb Margarida Colomer que presenta llibre avui al Saló de Pedra (19:30 h)

margaridacolomer_faldogran

Avui es presenta, al Saló de Pedra (19:30 h) el llibre  "Francesc Burniol" El mestre que fou depurat per republicà i catalanista, de la historiadora Margarida Colomer.  

Colomer ha passat per Ràdio Argentona per explicar el procés de documentació i escriptura d'aquest darrer treball. "Burniol va ser mestre d'Argentona durant cinquanta anys, i no per casualitat, ell ho va triar", ha explicat. Segons l'autora, la importància de Burniol transcendeix l'àmbit local ja que va treballar per "la dignificació de la pedagogia a l'escola pública del nostre país", i afegeix: "entenia la pedagogia en el sentit més actiu i més ampli. No només impartia classes, també s'implicava en l'educació del poble, dels alumnes, dels pares... La dedicació era absoluta". Aquesta actitud militant el va portar a ser depurat pel franquisme de la mateixa manera que ho va ser Rosa Sensat amb qui va compartir amistat i recerca. 

La presentació d'aquest vespre comptarà també amb la lectura de poemes de Francesc Burniol per part d'alumnes de l'IES Argentona. 

Escolta l'entrevista sencera: 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800