Notícies
Publicat el 23.02.2015
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Brossa Quartet de Corda i Judit Neddermann porten Shubert a la Sala

Crònica i fotos de Laura Gállego

concert_nedderman_faldogran

El Brossa Quartet de Corda es va unir a la veu emergent de Judit Neddermann per aconseguir portar una cosa nova damunt l'escenari. I ho va aconseguir. El tema escollit, el Viatge d'hivern de Franz Schubert, sobre poemes de Wilhelm Müller que reflexionen sobre el desamor, fred, glaçat, com un solitari dia d'hivern.

Però aquest Viatge d'hivern no és convencional per molts motius. El primer, una peça escrita per a piano és interpretada per un quartet de corda. Una peça canònica del bel canto interpretada per una veu pop-folk actual. Afegim-hi una escenografia –incorporada per primer cop en l'actuació a La Sala- simbolista i la controvèrsia està servida. Com un funàmbul, el Brossa Quartet de Corda va presentar la seva arriscada reinterpretació del Viatge d'hivern, però no va caure; el públic va sortir molt satisfet.

Durant els minuts que va durar la peça, La Sala va convertir-se en l'escenari de les emocions fredes i angoixants del desamor; els espectadors podien caminar per un quadre de Friedrich o un poema de Bécquer mentre la veu moderna de Neddermann narrava els desamors de Wilhelm Müller en català, traduïts per Miquel Desclot. El viatge estava compost per 24 girs, acompanyats del simbolisme de l'escenografia i les llums, que transmetien la fredor de l'hivern i el glaç del terra.

Els aplaudiments van ser llargs i sonors, en agraïment a un viatge sonor i visual a l'intimisme de la música de cambra però amb un toc contemporani encantador i amb un punt d'irreverent, sense abandonar mai els sentiments de desolació que el Viatge d'hivern porta als seus oients.

Laura Gállego és estudiant de periodisme a la UPF

Visita l'àlbum de fotos al facebook de Ràdio Argentona 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800