Notícies
Publicat el 22.01.2015
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Antoni Soy imputat en el cas Mercuri

L'exalcalde d'Argentona es troba a la llista dels nous imputats per haver cobrat suposadament dietes irregulars de la Federació de Municipis entre el 2004 i el 2010

antoni_soy_faldogran

Segons publica avui el diari El Punt Avui, la magistrada de Sabadell que investiga les suposades irregularitats en les remuneracions a membres de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) —peça 25 bis A del cas Mercuri—, vol ampliar la instrucció a deu càrrecs electes més, a banda dels 25 imputats. L'exacalde d'Argentona, Antoni Soy, es troba entre els noms de la nova llista d'imputats per haver cobrat suposadament dietes irregulars de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) entre els anys 2004 i 2010.

En una resolució del 12 de gener, la titular del jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell, Beatriz Faura, exposa que en la seva investigació els Mossos han aclarit que aquests sous encoberts en dietes es van aprovar de pagar a partir del febrer del 2004, a proposta –diuen– de l'expresident de l'FMC, Manuel Bustos, i van cobrar-les 43 membres del comitè executiu de l'ens municipalista. Inicialment s'havia imputat 25 alcaldes que haurien cobrat un total 294.615 euros entre els anys 2011 i 2012. En ampliar els anys a investigar, després de veure indicis delictius, apareixen 18 càrrecs més que van cobrar les dietes. Per a vuit d'ells, el fiscal no demana la imputació perquè la considera prescrita, com en el cas de Celestino Corbacho. I demana la imputació per als deu restants.

Així doncs, les investigacions per suposats cobraments de sobresous s'estenen ara a la regidora de l'Ajuntament de Barcelona i secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp i, també, a nou alcaldes de Convergència i Unió, Esquerra Republicana, Partit Popular i Iniciativa Verds. Són els exbatlles de Roses, Carles Páramo; de Balaguer, Miquel Aguilà; d'Argentona, Antoni Soy; de Llavaneres, Víctor Ros; de Cerdanyola del Vallès, Antoni Morral; i de Flix Pere Muñoz.  També l'anterior batlle de Sant Feliu de Llobregat, Juan Antonio Vázquez; l'exalcaldessa del Vendrell, Helena Arribas i l'actual alcaldessa de Malgrat de Mar, Conchita Campoy són al punt de mira de la magistrada.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800