Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Atenciķ Social
Drogodependčncies
 • INTRODUCCIĶ

  Les drogues, tant les legals com les il•legals, sķn una realitat en la nostra societat. El consum de drogues, sigui experimental o es tingui una addicciķ, afecta negativament diferents aspectes de la vida de les persones (problemes laborals, de rendiment escolar, dificultats econōmiques, empitjorament de les relacions familiars...) i dels seus familiars.

  Des de l’ajuntament et podem ajudar:

  - Si sospites que el teu fill/a pot estar consumint drogues o tens interčs per ajudar-lo a prevenir el consum

  - Si tens un familiar (fill/a, marit, muller, pare o mare...) que consumeix substāncies tōxiques (alcohol, cānnabis, cocaīna, etc...)

  - Si prens alcohol o altres drogues i t’estā afectant negativament

  Als Serveis socials et poden atendre educador/es socials, treballadores socials i/o una psicōloga que et podran oferir:

  - Informaciķ, orientaciķ i assessorament

  - Orientaciķ educativa als pares i mares sobre com abordar el consum de drogues amb els fills

  - Acompanyament en el procés personal de presa de decisions per a poder modificar la situaciķ - Suport i derivaciķ als serveis mčdics especialitzats

  - Suport per a pal•liar les conseqüčncies del consum en la vida diāria: dificultats escolars, dificultats econōmiques, millora de les relacions familiars...

  Per a poder rebre atenciķ personalitzada cal concertar cita prčvia als Serveis Socials de l’ajuntament.

  Protocol Municipal de Detecciķ de Consum

  Al juny de 2008 es va aprovar el Protocol Municipal de Detecciķ del Consum de drogodependčncies, en el qual es fa čmfasi en el consum entre adolescents i joves.

  L’objectiu del protocol és millorar la detecciķ i la millora de la intervenciķ amb les persones consumidores així com la millora de les actuacions coordinades i/o conjuntes entre els serveis que atenguin a la persona, qüestiķ imprescindible per donar una resposta āgil i eficaį a les situacions plantejades.

  Aquest protocol va ser redactat per una comissiķ de treball formada per professionals de sanitat, d’ensenyament, de la policia local i autonōmica, i de diferents departaments municipals (Joventut, Ensenyament, Promociķ Econōmica i Serveis Socials) coordinada pels Serveis Socials d’Atenciķ primāria amb el recolzament i suport de la Diputaciķ de Barcelona.

  protocol actuaciķ municipal consum drogues

  protocol actuaciķ municipal argentona

  Fitxer: Protocol_Actuacio_Municipal_en_Drogodependencies_d_Argentona.pdf

  Format: Acrobat-PDF
  Pāgines: 68
  Mida: 300,79 kB

  Projecte de Mesures Alternatives Educatives (MAE) per tinenįa i/o consum de drogues il•legals

  A aquest projecte s’hi poden acollir aquells joves d’entre 14 i 18 anys a qui els Mossos d’Esquadra o la Policia Municipal hagi sancionat (multa econōmica) per consum o tinenįa de drogues il•legals a la via pública.

  Aquest jove pot demanar realitzar una mesura alternativa educativa enlloc de pagar la sanciķ econōmica.

  Si decideix sol•licitar-ho es farā una entrevista d’acollida del jove i la seva família. Es farā una valoraciķ del seu estat de salut relacionat amb el consum, determinant el tipus de consum que fa el jove i valorant les problemātiques relacionades existents.

  En cada cas es farā un pla d’intervenciķ personalitzat que ajudi el jove i les seves famílies a entendre quč ha portat al jove al consum, quč motiva i quč manté aquest comportament. El jove i les seves famílies han de comprometre’s a complir el pla de treball que s’estableixi en el seu cas.

  En cas de voler acollir-se a al projecte MAE cal dirigir-se als serveis socials Municipals en un període inferior a 5 dies des del moment de la sanciķ.

  Per accedir-hi cal estar empadronat a Argentona i que no s’hagi acollit anteriorment a la mesura alternativa.

  Programa de prevenciķ i sensibilitzaciķ

  Entenent que cal posar en marxa actuacions que ajudin a prevenir el consum de drogues, des de l’any 2003 a Argentona s’estan dissenyant i implementant actuacions de sensibilitzaciķ envers la prevenciķ del consum de drogues.

  Aquestes actuacions de sensibilitzaciķ i prevenciķ del consum de drogues estan adreįades a la poblaciķ general i, preferentment, a la poblaciķ jove (infants i adolescents). Per aquest motiu, cada any es realitzen actuacions d‘informaciķ i de prevenciķ als adolescents i joves en recursos escolars i de temps d’oci. També es fan actuacions de suport a les famílies.

  Per exemple, durant el curs 2013/2014, s’han realitzat Tallers de prevenciķ de consum del tabac amb els infants de 6č de primāria de les escoles d’Argentona, Tallers de prevenciķ del consum de cānnabis i Tallers de prevenciķ d’accidents de trānsit sota els efectes de l’alcohol amb joves. A més, al mes de marį es va realitzar un Taller de suport educatiu per a pares i mares de fills adolescents.

  controles?

  DOCUMENTS D’INTERČS PER A PARES I MARES

  canal salut drogues

  ENLLAĮOS D’INTERČS

  telf. gratuīt informaciķ i orientaciķ sobre drogodependčncies

  generalitat de catalunya, departament de salut

  Centres d’atenciķ i seguiment a les drogodependčncies

  logo generalitat

T'ha estat útil aquesta informaciķ?  Sí  No
Publicat el 30.09.2014
 • Veus el que beus?

  Calculeu, de forma orientativa i anōnima, la quantitat d’alcohol que beveu a diari per determinar si el vostre hābit de consum us pot ocasionar problemes.

  veus el que beus