Ajuntament d'Argentona

La galeria Artgent ha convidat aquesta filla adoptiva d'Argentona perquè reciti els seus poemes

LinacasanovasfotoshomenatgeLa galeria d'art Artgent acollirà demà un recital poètic de Nadal a càrrec de la poetessa i filla adoptiva d'Argentona Lina Casanovas. Les persones que s'apropin a aquesta galeria situada al Pancho Tennis Club també podran recitar els seus poemes nadalencs.  

Lina Casanovas va néixer a Fajardo (Puerto Rico) el 1918. Després va traslladar-se a Guantànamo, Cuba, i a Nova York, als Estats Units, on va poder ampliar els seus estudis d'anglès. La poetessa va arribar a Catalunya abans de la guerra civil espanyola. Primer va viure a Badalona i després, el 1953, va instal·larse a Argentona amb el seu marit Joan Bal. Després de passar una temporada a Dosrius, Casanovas torna a viure a Argentona. 

Moltes entitats de la vila volien que Casanovas fos nomenada filla adoptiva del municipi, no només per la seva vinculació a la vila, sinó perquè és una de les veus poètiques deganes del Maresme. I ho van aconseguir, perquè el gener del 2007, l'Ajuntament d'Argentona va fer-li aquest reconeixament tan esperat.  

Segons el també l'escriptor i periodista maresmenc Albert Calls, Casanovas és autora de pocs volums, però de contingut intens. “Els seus poemes deixen veure una passió desfermada pel domini de la mètrica, així com una reflexió amable, bucòlica, a voltes amb un toc rebel, de la vida i les persones, les figures i els paisatges, que ha conegut en tots els seus anys”, assegura el també poeta.

Fa dos anys, precisament, Lina Casanovas va poder veure l'edició del seus poemes el 2006 en el recull Un punt de mel, acompanyat d'un compact disc a més d'un audiovisual amb un recital de poemes per als infants de l'escola Francesc Burniol d'Argentona.  

El proper recital de Casanovas està programat demà a dos quarts de vuit del vespre a la galeria d'art Argent, que aquests dies està mostrant l'obra pictòrica del professor d'Arts Plàstiques de Granollers Josep Puig Olivé. La galeria d'art Artgent ha informat, però, que els veïns  que vulguin col·laborar en el recital de Nadal podran dur els seus poemes i llegir-los allà mateix.

Publicat el 19.12.2008