Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 16.12.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Viu el Nadal a Argentona!
El Cap de Creus 156 surt al carrer aquesta setmana, però ja pots consultar la versió digital
capdecreus_156capçalera
El Cap de Creus 156 surt al carrer aquesta setmana, però ja pots consultar la versió digital

La revista Cap de Creus surt just abans de Festes per informar de les activitats que us ofereixen entitats, associacions i Ajuntament per poder viure aquestes dates més intensament.

(Clicka la imatge per obrir el pdf)

capdecreus_156

Aquesta és l'editorial del número 156:  

A les portes d'un any rodó

Acabem un any que ha estat molt intens informativament parlant. Durant aquests 12 mesos hem viscut quatre comicis, - 2 d'estatals, les eleccions europees i les municipals -, un canvi de cares a la governança local, una Festa Major apoteòsica amb visita sorpresa del president de la Generalitat inclosa. Ja a la tardor, la reacció argentonina a la sentència del procés ens ha portat mobilitzacions, talls d'autovia i activistes argentonins encadenats a les portes del parlament Europeu. També hem vist l'alcalde, Eudald Calvo, responent als jutjats per haver mantingut la pancarta que reclama llibertat per als presos polítics al balcó de l'Ajuntament en període electoral.

Però la convulsió de l'actualitat no ha restat pes a la força de l'expressió cultural argentonina. Els espectacles que hem pogut veure a La Sala, els certàmens, vells i nous, organitzats per entitats, escoles, institut... Revelen un teixit humà viu, que s'expressa i que gaudeix dels diferents llenguatges.

Estem a les portes d'un any rodó, el 2020. El nou any ens hauria de portar l'avançament en moltes obres esperades i encallades: La reforma de la plaça de Vendre, el projecte definitiu pel centre històric. Veurem com qualla tot plegat en un municipi com el nostre en el qual excavar a terra és sinònim de desenterrar la història. Així ho hem vist aquest novembre a Can Coca, on unes obres han deixat al descobert el vell molí datat del SXIX. Ara ens debatrem entre la conservació o la ressenya històrica del nostre passat. Com sempre serà clau la capacitat d'incidència de la ciutadania, una capacitat que modula i avança gràcies a les noves eines de participació amb les quals ens anem dotant com a societat.

En aquest Cap de Creus també hi trobareu totes les activitats tradicionals, culturals i lúdiques que s'organitzen a Argentona per viure en comunitat les Festes de Nadal. Un període que esperem que visqueu amb amor i esperança. Bones Festes!

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800