Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 06.09.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Els ajuntaments es neguen a pagar el deute de les famílies vulnerables
Els municipis, entre ells Argentona, demanen a Endesa que els condoni el deute
Endesa logo

El deute que reclama Endesa als Ajuntaments per l'impagament de les famílies vulnerables, continua al centre de l'activitat política local. Després que dimecres, l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, i el regidor de Serveis Socials, Joan Maria Pasqual, assistissin a la reuniķ convocada per la Diputaciķ de Barcelona, ahir van ser a Terrassa. Aquest cop la convocatōria la feia el consistori vallesā que és un dels més perjudicats pel deute que reclama Endesa.

L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, ha explicat que, a la reuniķ d'ahir, els ajuntaments van acordar no fer cap pagament a Endesa i solˇlicitar que la companyia "condoni aquest suposat deute de les famílies" que estan protegides per la Llei. Calvo assegura que el consistori argentoní podria fer front als 35.700€ que els reclama la companyia perō que "no és qüestiķ de diners, sinķ que entenem que no s'han de pagar". L'alcalde acusa Endesa "d'aprofitar-se de la vulnerabilitat i passar la pilota als ajuntaments". I és que els consistoris esgrimeixen que la companyia elčctrica estā vulnerant el que estableix la llei de mesures urgents per afrontar l'emergčncia en l'āmbit de l'habitatge i la pobresa energčtica.

A la reuniķ d'ahir també es va posar de manifest el compromís municipal en la lluita per garantir els drets bāsics per una vida digna, com els de l'energia i l'habitatge, proposant una declaraciķ conjunta i una proposta de text per a la presentaciķ de mocions als Plens Municipals per a tots els municipis de Catalunya.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800