Ajuntament d'Argentona
Aquest cap de setmana una cinquantena d'altsasuarres conviuran a la vila per compartir una jornada solidària amb cercaviles, cants, conferències i àpats populars
cant llibertat

Aquest cap de setmana, Argentona acollirà una cinquantena de persones vingudes d'Altsasu per compartir una jornada en solidaritat amb les persones encausades pel Cas Altsasu i els seus familiars. El dissabte a dos quarts de sis de la tarda, tindrà lloc una cercavila amb els Gegants d'Argentona i la fanfàrria d'Altsasu fins a la Paret de les Mentides on hi haurà la recepció a càrrec de l'alcalde, Eudald Calvo. A continuació, a dos quarts de set del vespre al Saló de Pedra, tindrà lloc la conferència "Llei Mordassa i les seves repercussions" amb el catedràtic de Dret Penal, Joan Queralt, la intervenció de Núria Tarrés, mare de l'encausat i exiliat, Adrià Carrasco, així com una videoconferència amb Edurne Goikotxea, mare d'una de les condemnades pel Cas Altsasu. A les nou del vespre, tindrà lloc un sopar popular amb la intervenció del cantautor, Fermin Balentzia i els Diables d'Argentona. El diumenge a dos quarts de dotze del migdia, tindrà lloc a la Paret de les Mentides, cant amb "Música per la llibertat" i finalment, un dinar popular de comiat a la Plaça de Vendre.

Un dels organitzadors, Julià Carbonell, ha explicat que aquest acte s'ha organitzat amb el suport de molta gent i ha posat d'exemple la resposta dels argentonins que han ofert els seus habitatges per acollir la cinquantena de persones vingudes d'Altsasu. Carbonell ha explicat que aquesta iniciativa va néixer a Altsasu després de conèixer un grup de cantaires que "igual com ho fem cada diumenge a Argentona cantaven per la dignitat, la justícia, la llibertat i la democràcia". Aquest punt d'unió va ser el motiu pel qual van decidir organitzar una trobada conjunta i segons ha explicat, van configurar aquest ampli programa d'activitats amb la col·laboració de moltes persones i entitats. Finalment, Carbonell ha conclòs que l'objectiu d'aquest acte serà: "compartir moments especials amb gent especial".     

Entrevista a un dels organitzadors de l'acte, Julià Carbonell:

Publicat el 13.06.2019