Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 13.03.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'L'objectiu del codi čtic és generar confianįa'
Ho assegura Quim Mustarķs, integrant de la Comissiķ d'Čtica, que divendres participarā a la xerrada de presentaciķ d'aquesta eina
Codi čtic i bon govern

Divendres 15 de marį a les 19h al Salķ de Pedra tindrā lloc la xerrada "Quč t'ofereix el codi čtic i de bon govern?". Hi participaran l'experta en čtica de la Universitat de Barcelona, Júlia Pareto, així com els integrants de la Comissiķ d'Čtica. Entre ells hi ha l'argentoní Quim Mustarķs que considera que l'objectiu principal d'aquesta eina és "generar confianįa" entre tots aquells que interactuen amb l'administraciķ pública.

Segons Mustarķs, és important que tothom conegui quč és el codi čtic tot i ser una eina intangible. Ell el defineix com "un recull de principis, pautes, prāctiques de conducta que volen aportar bon govern, transparčncia i honestedat a la vida pública des de tots els āmbits". I és que el codi čtic recull la "conducta" que han de tenir tots els actors que es relacionen amb l'āmbit públic: l'administraciķ, el govern, els treballadors públics, les empreses que treballen per a l'administraciķ, les entitats i la ciutadania en general. "Que tots treballem i ens guiem a través d'uns principis que considerem irrenunciables", assegura. Es tracta de "la igualtat, la cortesia, la transparčncia, l'honestedat i la confianįa". El codi čtic estipula "una manera de fer que si es va introduint com a forma habitual de comportament anirā creant una cultura de bon govern i de confianįa".

Podeu escoltar l'entrevista sencera a Quim Mustarķs:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800