Notícies
Publicat el 06.02.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple municipal de febrer
Ple febrer 2018
Aquest dilluns es va celebrar la sessió corporativa de l'Ajuntament d'Argentona

De nou el ple va començar a 2/4 de 7 de la tarda, nova hora que es va acordar a finals de l'any passat per iniciar les sessions corporatives.

A l’inici del ple l’alcalde Eudald Calvo va tenir un record pels presos polítics. El ple va aprovar l’inici del tràmit per a constituir un reglament de funcionament de la comissió de nomenclator i una modificació de crèdit de 54.000 euros per incorporar unes subvencions i la incorporació de dos treballadors a través d’un programa del Consell Comarcal.

Precs i preguntes

Al torn de precs i preguntes, el govern va respondre a una bateria llarga de consultes i qüestions plantejades per Tots x Argentona, com les transferències realitzades a entitats de banca ètica o la possibilitat de penjar les necrològiques a les cartelleres municipals.

Pel que fa al local de l’agrupament escolta, un dels projectes guanyadors del darrer pressupost participatiu,  l’alcalde va respondre que, tot i que la proposta inicial era ubicar l’entitat a la Masia de Can Barrau, la rehabilitació serà força costosa i que l’alternativa sobre la qual es treballa ara és l’àrea del dipòsit de vehicles, qualificada com a zona verda. També es va donar resposta a la retirada de jardineres al carrer Gran, per tal de donar compliment a la llei d’accessibilitat.

En aquest torn, l’alcalde Eudald Calvo va demanar disculpes per l’endarreriment en la gestió i atorgament de subvencions a les entitats de Medi Ambient i Cooperació i que des de l’Ajuntament s’estava estudiant la possibilitat d’agrupar els ajuts dels anys 2017 i 2018.

La millora de les línies d’autobusos interurbans o els darrers episodis de robatoris a Les Ginesteres van ser d’altres assumptes dels què Tots x Argentona va sol•licitar més informació.

El govern va informar, a consulta del PSC formulada al ple anterior, que l’import pendent acumulat per part de la Generalitat en concepte de les places de les escoles bressol en els darrers cursos s’eleva a més de 678 mil euros. També el grup socialista va sol•licitar la millora de la senyalització viària i el projectes educatius municipals.

El Partit Popular, per la seva banda, va reclamar a l’Ajuntament que es persegueixin tots els actes vandàlics i afectacions al mobiliari urbà relacionats amb reivindicacions polítiques. L’alcalde va respondre que no es podia comparar accions de llibertat d’expressió amb actes realitzats per persones encaputxades que deliberadament volien malmetre elements de la via pública.

El ple de febrer, de poc més de dues hores de durada, va concloure després d’un breu torn obert al públic.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800