Notícies
Publicat el 16.01.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del primer ple municipal del 2018
Ple gener 2018
La sessió va començar a les 18:30h, nova hora d'inici de les sessions a partir d'ara

Aquest dilluns es va celebrar el primer ple municipal de l'Ajuntament d'Argentona de l'any 2018, una sessió ràpida que es va resoldre en una hora i mitja i que en el seu ordre del dia plantejava principalment propostes administratives i de tràmit.

Una de les primeres qüestions va ser el nomenament de Carmen Recasens com a jutgessa de pau substituta. Es van renovar els membres de la comissió de Seguretat en matèria de protecció de dades i també del Consell d'Infància.

Va prosperar també per unanimitat l'aprovació del pla normatiu que permetrà abordar l'impuls del reglament municipal de prestacions econòmiques de caràcter social, així com la modificació de l´àmbit de l'espai d'interès natural del Parc del Montnegre i el Corredor. En aquesta qüestió, la regidora de Medi Ambient, Aina Gómez, va informar que es tracta de la revisió dels límits del parc amb els municipis limítrofs i que es continua treballant per tal d'incorporar Argentona al parc.

Amb el suport de tots els grups a excepció del PP, es va donar llum verda al conveni de l'Ajuntament amb l'Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta per tal de fer una compra agregada que permeti adquirir bosses, cubells i altres materials en condicions més avantatjoses.

El PSC d'Argentona va trobar el consens de tot el grup en una moció relativa a la creació d'un pla local contra la violència masclista. Des del govern es va incidir en el treball que ja realitza l'Ajuntament des de fa temps en aquesta matèria o l'existència de protocols com els que defineix el Pla d'Igualtat municipal.

En l'apartat de precs i preguntes, el Partit Popular va reclamar la neteja de la via pública davant els nombrosos materials grocs que hi ha als carrers i a elements del mobiliari urbà – que fan al•lusió a la reclamació de l'alliberament dels presos polítics – i va voler manifestar públicament la seva felicitació per la tasca realitzada per la Comissió de Reis durant el passat Nadal.

Des del PSC es va fer menció a l'arranjament de l'accés a l'escola Sant Miquel del Cros, les subvencions per a les entitats de cooperació, també pel cobrament de la taxa dels paradistes del mercat no sedentari i diverses consultes en relació a l'aportació de les Administracions en el finançament de les escoles bressol.

A consulta de Tots x Argentona en relació als problemes d'apagades de l'enllumenat públic, l'alcalde Eudald Calvo va lamentar que un litigi judicial entre empreses estigui afectant el servei i que confien a resoldre aquestes deficiències amb nova nova adjudicació que s'ha d'executar en breu. També des d'aquest grup de l'oposició es va demanar informació sobre les obres de la casa Puig i Cadafalch i un balanç de la temporada d'estiu de la piscina.

El ple va concloure amb un breu torn obert al públic assistent a la sessió. El ple va començar a 2/4 de 7 de la tarda, nova hora en la qual  començaran a partir d'ara els plens corporatius.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800