Ajuntament d'Argentona

SEMPRE - Servei municipal de promoció econòmica

Estudi d'hàbits de compra
Notícies
L'Ajuntament presenta un estudi d'hàbits de compra al municipi
El tracte i atenció cap els clients, principal fortalesa del comerç local. Per contra, la major competitivitat en preu, major oferta i diversitat d'establiments, aspectes a millorar

Aquest dimarts es va presentar al Saló de Pedra l'estudi d'hàbits de compra d'Argentona, un treball sol•licitat per l'Ajuntament d'Argentona i que ha desenvolupat l'empresa Procom, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquest treball suposa una eina molt valuosa per l'Ajuntament i el teixit comercial del municipi per tal de dissenyar i implementar programes i projectes per a la millora de l'oferta i la competitivitat del comerç local.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, que va obrir la presentació, i del regidor de Promoció Econòmica, Carles Martínez, entre d'altres.

A l'inici de la sessió, Gemma Ponsa, en representació de Procom, va oferir un breu repàs de la metodologia emprada per a l'elaboració d'aquest informe.

Potencialitats i debilitats

L'estudi conclou que la competitivitat dels preus, la comoditat, la major oferta i diversitat d'establiments es situen com els principals arguments dels veïns i veïnes d'Argentona per desplaçar-se a comprar a d'altres municipis.

Els divendres i dissabtes al matí són els dies preferents per adquirir productes alimentaris, mentre el dissabte a la tarda és quan es concentra la compra de productes d'equipament.

Pel que fa al comerç local, el consum dels veïns i veïnes se centra especialment en la compra de productes quotidians, alimentaris i no alimentaris, així com articles de farmàcia i premsa. L'atribut més valorat pels enquestats en relació al comerç local és el tracte i atenció dels comerciants als clients. Per contra, l'aparcament és el factor pitjor valorat.

Reforma Horària

Pel que fa a l'horari comercial, un 71% dels enquestats es mostren a favor de la reforma horària, mentre que un 7,9% es mostra contrari. La compra als comerços d'Argentona es fa majoritàriament en horari de matí, ja que més d'un 61% la realitza entre les 9 i les 13:30 hores. Davant la qüestió plantejada en relació a la modificació de l'horari comercial acollint-se a l'horari proposat per la Iniciativa per la Reforma horària, segons els enquestat no suposaria canvis importants en els hàbits: un 74% dels casos no modificarien els hàbits de compra, en un 11,3% la incidència seria negativa, i en un 12,6% compraria més.

A l'acte també va assistir Pere Móra, regidor de Mobilitat i Projectes Estratègics, que va exposar els projectes i actuacions que s'han executat al municipi segons el pla de mobilitat. A la part final, Lia Ximenes, presidenta de l'associació Argentona Es Mou, va explicar les línies de treball de l'entitat, fent èmfasi en la necessitat d'unitat d'acció de tots els comerços per ser més competitius i treballar els aspectes a millorar que s'han recollit a l'estudi d'hàbits de consum.

Pots consultar l'estudi d'hàbits de compra al següent enllaç

Informació publicada el 21 de setembre de 2017

AJUNTAMENT D'ARGENTONA | SERVEI MUNICIPAL DE PROMOCIÓ ECONÓMICA (SEMPRE)
c/ Gran, 59, 2n pis
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00
URL: www.argentona.cat

Amb la col·laboració de: