Ajuntament d'Argentona / Serveis / Cultura i Festes / El Festival Senseportes torna a Argentona
El Festival Senseportes torna a Argentona
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Festival Senseportes
El 30 de setembre i 1 d'octubre les arts de carrer inundaran el centre de la vila amb més d'una quinzena de propostes

El Col·lectiu Senseportes organitza el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d'octubre la 6a edició del Festival Senseportes, un certamen que oferirà una quinzena d'espectacles al carrer que abracen diverses disciplines, des de l'humor, el circ, el teatre, la música, entre d'altres.

El gruix de l'oferta de propostes es concentrarà el dissabte i continuarà el diumenge 1 d'octubre. Tots els espectacles són d'accés lliure però en el format de taquilla inversa - es convidarà als assistents a fer una aportació econòmica en finalitzar l'espectacle - . A més, els espectadors podran valorar  la qualitat de la representació mitjançant unes butlletes que es podran trobar a la sortida i entre tots els vots recollits es decidirà el premi del públic Pom d'Or. A més, entre totes les butlletes participants se sortejarà un abonament per a la temporada de tardor d'espectacles de La Sala d'Argentona.

Aquesta és la programació del 6à Festival Senseportes d'Argentona:


DISSABTE 30 DE SETEMBRE


COMPANYIA BRUNETTE BROS

Bluenette Sisters & The Seamen Orchestra

Quan els temps es fan difícils les Bluenettes il·luminaran el teu dia. Deixa't portar a un viatge musical i deixa't seduir pel cant excitant i el dolç parlar de les Bluenette Sisters acompanyades per la Seamen Orchestra.

11.00 h Paret de les Mentides | 12.00 h itinerant inici Paret de les Mentides | 20.00 h 6 Pl. de Vendre | 22.15 h it. itinerant inici Pl. Nova | Durada 30’ | Tots els públics

www.brunettebros.dk

COMPANYIA TOMBS CREATIUS

PUCK Cinema Caravana

Puck és una caravana habilitada com a cinema. El seu ventre és un cinema minúscul, potser el més petit del món. Puck ensenya pel·lícules d'animació d'aquelles que no es solen veure a la tele. Per despertar la passió pel cinema d'animació. I gaudir per un instant, d'una petita gran obra audiovisual.

Pl. Nova | d'11.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.00 h. Tots els públics

www.tombscreatius.com

COMPANYIA KATAKRAK

Enginys Eko.poètiks

Enginys Eko.poètiks és una instal.lació interactiva per tots els públics. Cada artilugi és únic i autònom i tots junts conformen un espai original, lúdic i participatiu. Cada enginy és un artefacte recuperat que es mou amb una font d'energia renovable (energia solar, dinamos, imants…), i planteja diversos reptes.

Pl. Nova | d'11.00 h a 14.00 h i 17.00 h a 20.00 h. Tots els públics

www.katakrak.com/

COMPANYIA LA BLEDA

Tut Turutut La Princesa

La Princesa Bleda ha perdut el seu tresor. Avui, que ha vingut tanta gent a veure-la, i no els el pot mostrar! Amb la il·lusió que li feia! Ep: l'ha perdut… o li han pres? Potser li ha robat el gripau blau? Ja se sap que els prínceps tenen els dits llargs! La Princesa Bleda emprèn un viatge per recuperar el seu tresor. El trobarà, però en un lloc ben diferent al que s'havia imaginat.

Plaça de Vendre | 17:00h. Durada 50’ | Tots els públics

www.lableda.com 

COL·LECTIU LECTURES EN VEU ALTA

A cau d'orella

Un grup d'anònimes vestides de negre i armades amb tubs es passegen pels carrers de la vila. Què tramen? Lectures en Veu Alta abaixen el volum de les seves veus per regalar, a qui es deixi, un massatge cerebral, un tast poètic, una monodosi literària.

Itinerant Carrer Gran |De 17.00 h a 19.00 h. Tots els públics

www.facebook.com/Lectures-en-Veu-Alta-312264879126699/

COMPANYIA ALE RISORIO

La Kermesse

ErnestoR, un fanàtic dels jocs i de les fires, viatja amb el seu carretó de kermesse ambulant. La roda de la fortuna gira i el joc comença. Missions impossibles de realitzar i la sorpresa de que cada número serà únic, davant d'un públic que també formarà part del deliri d'aquest personatge. Una kermesse en el que tots s'enduen premi!

Plaça de l'Església | 18.00 h. Durada 45’ | Tots els públics

www.alerisorio.com

COMPANYIA VAQUES

YeOrbayu

ORBAYU: Así se denomina en el territorio Asturiano a aquella lluvia liviana, casi imperceptible, pero que empapa…también. Tenemos de otros tipos, por lluvia no será, pero este es con el que más nos identificamos. (cast.: calabobos). YE: En la Lengua Asturiana primera persona singular del presente de indicativo del verbo “ser”.( cast.: es ).

Plaça de l'Església | 19.15 h. Durada 30’ | Recomanat + 8 anys

ciavaques.wordpress.com

PÍNDOLES MICROTEATRE

Píndoles proposa una experiència teatral única i innovadora composada per un conjunt de tres microobres (L'increïble home bala - RIP - Yamazaki) de 15 minuts que es representen simultàniament en espais diferents

L'increïble home bala

Un home que ha viscut tota la seva vida ràpida i acceleradament fins que... s'enamora

RIP (Rest In Pis)

Dues amigues s'han d'aturar per una pixera imprevista en un WC d'una benzinera de mala mort de camí a portar les cendres del marit d'una d'elles al seu destí final.

Yamazaki

Just abans de tancar el bar a mitja nit hi entra un darrer client amb intencions poc clares.

Centre Parroquial | 20.00 h.

Durada: 45 minuts | Recomanat + 10 anys

festivalpindoles.cat

COMPANYIA PHYSICAL MOMENTUM PROJECT

Postskriptum

Postskriptum només són experiències de despedida. Una mirada, un petó, un gest, un error. Petites coses que ens fan ser possiblement més humans. Desfer-se de vestuaris i rutines alienes a nosaltres mateixos. Postskriptum simplement és dir adéu.

Centre parroquial - Pista de bàsquet | 21.00 h. Tots els públics

physicalmomentumproject.com

Corda i Descorda

Fils, agulles, botons i cremalleres encaixen i s'entrellacen com les veus d'aquest quartet, que presentant un repertori que s'allunya del més clàssic, teixeix un vestit a mida, especial per l'ocasió, un d'aquells vestits que quan te'l poses és modern i atrevit però que mai ha perdut la seva essència.

Plaça de Vendre | 21.30 h. Durada 60’ | Tots els públics

COMPANYIA TOTONCO

Hotel La Rue

Manuela és una nòmada. Viu als carrers venent flors i empenyent el seu carro-casa. Miguel és un enginyer acomodat que viu en un barri de clase mitja. Repara màquines de vapor i li agrada escoltar discos vells en el seu gramòfon. Un dia Manuela arriba al barri d'en Miguel i el seu carro-casa pateix un accident inesperat. Necessita ajuda i la porta del Miguel és l’única a la que pot trucar.

Can Doro | 22.45 h. Durada 45’ | Tots els públics

www.totonco.com/

COMPANYIA LOS BARLOU

Set Up

Ho havien vist mai? Què és el que passa abans d'un espectacle? Els tres personatges maldestres es posen mans a la feina i fan un muntatge ple d'entrebancs, imprevistos i sorpreses. La seva ineptitud, contrastos i entremaliadures fan que la instal·lació i preparació esdevinguin tot un ESPECTACLE.

Arribaran a començar? Malabars, màgia, monocicles i equilibris impossibles, tot amb humor a dojo i acció trepidant, són els principals ingredients d'aquest espectacle.

Plaça de l'Església | 00.00 h. Durada 50’ | Tots els públics

www.barlou.cat/

DIUMENGE 1 D'OCTUBRE

COMPANYIA ORTIGA

Kumulunimbu

A qualsevol lloc del món, ara mateix i des de sempre, moltes vides comencen aquest camí… Kumulunimbu és una història d'amistat entre una nena i un núvol, que parla sobre la valentia, la injusticia, les migracions i la permanent esperança dels seus protagonistes. Un espectacle que captiva els més petits i commou els més grans, on es combinen els titelles i el clown, ple de detalls, humor, crítica i sorpeses, on la poesia us farà navegar per un mar d'emocions.”

Teatre La Sala | 11:00h (Aforament limitat, recollir les entrades al mateix teatre 1 hora abans) Durada 45’ | Tots els públics

ortigat.wixsite.com/ortiga

COMPANYIA ELS HERRERITA

The Flamingos 

Per fi, després de tota una vida duent el circ arreu del món, The Flamingos tornen per primer cop. Ridículs,rancis,passats de moda i de dubtós bon gust, malgrat la seva experiència són incapaços de reconèixer on és el veritable talent. I no només això... a sobre ho volen amagar! Acords i desacords faran que sobre la marxa la funció no s'aturi i... aquí no ha passat res... o sí!

The Flamingos es un espectacle de circ per tota la familia on els malabars, l'humor i els monocicles son les eines dels artistes per ficar-se el públic a la butxaca

Pl. Nova | 13.00 h. Durada 60’ | Tots els públics

losherrerita.com

TOTONCO

Hotel La Rue

Plaça Nova | 12.00 h. Durada 45’ | Tots els públics

ALTRES ACTIVITATS

Presentació del llibre "El carrer és nostre"

Viatge per la història recent de les Arts de Carrer.

Biblioteca d'Argentona. c/ Gran, 3. Dissabte 30 de setembre a les 12:30 hores. A càrrec d'Aida Pallarès, co-autora del llibre.

Taller de plàstica

Retalla i pinta els teus 5 sentits per gaudir del festival. Fes-te una foto i penja-ho a l'Instagram #senseportes. A càrrec de Taller d'Arts Plàstiques

Plaça Nova.Dissabte 30 setembre. D'11 a 14 h


Foodtrucks

Disfruta del nou espai de trobada del Festival amb diverses Foodtrucks, música en directe i teatre, tot menjant i prenent una copa.

Plaça de Vendre 


Per a més informació visiteu el web  www.senseportes.com

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800