Notícies
Publicat el 10.07.2017
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Ajuntament aprova un protocol contra les agressions sexistes a les festes
Garrinada web
El document defineix les pautes a seguir i principis d'actuació per abordar la sensibilització, prevenció, atenció i detecció d'aquest tipus de violència

L’Ajuntament d’Argentona va aprovar aquest dilluns en el ple municipal de juliol el protocol contra les agressions sexistes a les Festes Majors d’Argentona, un document que pretén esdevenir una eina útil per a la intervenció en episodis d’agressions sexistes a les festes, amb accions que van des de la sensibilització, la prevenció, la detecció i l’atenció a aquest tipus d’agressions i comportaments.

L’any passat es va impulsar ja una campanya de sensibilització  coincidint amb la festa major d’estiu, i que ha avançat enguany amb l’elaboració d’aquest protocol.

Entre algunes de les accions previstes, es fixa per exemple la instal•lació de cartelleria als espais festius en què es rebutja expressament  les conductes d'assetjament, les agressions i qualsevol tipus de violència. També es defineixen les persones de referència a les barres de bar, així com els diversos agents implicats que participen en el protocol. També se senyalitza i es publiquen les pautes i línies d’actuació a seguir. El document estableix un seguiment i avaluació, i la preservació de garanties i principis en tots aquests episodis d’agressió sexista, com: el respecte i protecció, confidencialitat, dret a la informació, diligència i celeritat i col•laboració.

Podeu consultar el document al següent enllaç

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800